Politic

Scandal politic încheiat cu bătăi la Nițchidorf

Scandal politic încheiat cu bătăi la Nițchidorf

Un scandal spontan izbucnit între mai mulți cetățeni din comuna Nițchidorf a căpătat conotații politice puternice, ajungându-se la acuzații grave și solicitări de demisii.

Un consilier local USR a fost bătut de familia primarului PSD din Nițchidorf. Și asta pentru că a reclamat existența unei rampe de gunoi în Nițchidorf, explică Dominic Fritz.

“Colegul meu, Daniel Răducanu, a îndrăznit să reclame existența unei rampe clandestine de gunoi în Nițchidorf. A fost înjurat, bătut, e cu degetul rupt și a primit 30 de zile de îngrijiri medicale. Au trecut 5 zile de atunci și nimeni nu a fost reținut.

Nu e prima dată când colegul meu e agresat, înjurat, intimidat pentru că nu închide ochii la abuzurile din comună”, a transmis Dominic Fritz, președintele USR Timiș.

De cealaltă parte, social-democrații susțin că: “Firul evenimentelor este, însă, cu totul diferit față de ceea ce prezintă președintele USR Timiș, Dominic Fritz, și vom explica.

La începutul acestei săptămâni, consilierul local USR din Nițchidorf, Daniel Răducanu, a fost înștiințat de un executor judecătoresc legat de faptul că urmează o procedură de executare silită pentru ocuparea ilegală a unui teren al primăriei pe care, atenție, desfășura ilegal o afacere de familie. Deci, cinstitul și onestul USR-ist, încălca flagrant legea, dar asta nu spune nici el, nici Dominic Fritz. Marți, în 5 septembrie, ar fi avut loc altercația în care a fost implicat consilierul local USR și un nepot al primarului din Nițchidorf, iar de aici totul a escaladat politic.

Dominic Fritz, președinte al USR Timiș, a descins la Nițchidorf, a punctat la capitolul imagine printr-un clip postat pe Facebook, și a cerut, nici mai mult nici mai puțin, ministrului de Interne să nu mușamalizeze acest caz. Lucrurile sunt cât se poate de simple: dacă a existat o agresiune, este treaba organelor de anchetă să stabilească vinovații și să aplice măsurile care se impun, oricare ar fi acestea. Politizarea acestui incident este evidentă și scoate la iveală o disperare a liderului USR, Dominic Fritz, măcinat de scandalurile interne din partid. Dominic Fritz ar trebui să știe, însă, că un primar nu răspunde cu funcția pentru fapte comise de soția, copiii, verișorii sau bunicii săi”, transmite PSD Timiș. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*