Sănătate

Achiziții publice în sănătate – Integritate și practici anti-corupție la Timișoara

Achiziții publice în sănătate – Integritate și practici anti-corupție la Timișoara

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila s-a aflat vineri la Timişoara alături de reprezentanţi ai Departamentului de Justiție al SUA, pentru un eveniment despre integritate şi practici anti-corupţie în sistemul de achiziţii publice.

FBI – agenția guvernamentală federală din Statele Unite cu atribuții în domeniul combaterii corupției, participă la eveniment pentru a prezenta mecanisme anti-corupție în achiziții publice.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, autorităților locale şi ai Organizației Mondiale a Sănătății.

Evenimentele planificate sunt susținute de către Biroul OMS în România ca parte a asistenței tehnice acordate Ministerului Sănătății pentru implementarea PNRR.

“Dacă vrem să așezăm sistemul pe o fundație solidă trebuie să începem de la bază. Cu încredere în profesioniști și nu vă ascund că am o doză de mândrie că am reușit, alături de partenerii noștri din SUA și OMS, să dăm startul seriei de evenimente dedicate Integrității și bunelor practici anti-corupție în sistemul de sănătate. Mulțumesc atât OMS cât și Departamentului de Justiție al SUA pentru faptul că au adus la acest eveniment reprezentanți ai uneia dintre cele mai performante agenții de combatere a corupției din lume: FBI!

Aș dori ca evenimentul de astăzi, organizat cu sprijinul OMS și al Departamentului de Justiție al SUA si cu participarea unor specialiști FBI în combaterea corupției din sectorul de achiziții publice, să transmită un mesaj puternic în întreg sistemul de achiziții publice dedicat sistemului sanitar.

Un mesaj de toleranță zero la actele de corupție, iar lipsa dezvoltării sistemului de sănătate este determinată în mare parte de corupție!”, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*