Politic

Partidul Republican își mărește echipa! Delegația Permanentă a stabilit noile conduceri județene pentru mai multe filiale

Partidul Republican își mărește echipa! Delegația Permanentă a stabilit noile conduceri județene pentru mai multe filiale

Sâmbătă, 2 septembrie, s-a întrunit în Stațiunea Olimp (județul Constanța) Biroul Politic Național al Partidului Republican, în cadrul căruia a fost analizată situația politică la zi și activitatea filialelor. Totodată, au fost numiți noii președinți ai filialelor județene și a fost stabilită strategia de dezvoltare a partidului în perioada premergătoare anului electoral 2024.

Președintele Partidului Republican, Marian Cucșa, a precizat, în cadrul conferinței de presă susținută după ședința Biroului Politic, că la Constanța există grupul de inițiativă al republicanilor constănțeni, venind alături de partid oameni remarcabili, adevărați profesioniști, care doresc să se implice pentru binele comunității din care fac parte.

„Mă bucur că, la un an de la preluarea conducerii Partidului Republican alături de colegii mei, am reușit să constituim 26 filiale județene, iar până la finalul anului vom avea în fiecare județ reprezentanți și echipe puternice care să aducă un plus alianței și polului suveranist pe care l-am constituit alături de George Simion, de Radu Ghidău. Ne dorim ca în cadrul Alianței AUR să aduce ca partener fiecare cetățean. Noi, în acțiunile noastre politice, în programele de guvernare, ne consultăm cu fiecare categorie socială, iar măsurile pe care le vom implementa sunt măsurile românilor”, a declarat președintele Partidului Republican, Marian Cucșa.

Liderul republicanilor români a anunțat, în contextul tragediei petrecute în localitatea 2 Mai, că partidul lucrează la o strategie cu privire la combaterea consumului de droguri pe care o va pune în dezbatere publică în perioada următoare.

„Pentru că suntem la mare și având în vedere ce s-a întâmplat în urmă cu ceva timp din cauza drogurilor, acea nenorocire în care au căzut victime 2 tineri nevinovați, am spus-o și o repet: problema drogurilor nu este una de ieri sau de azi, ea este una cu care ne confruntăm de mai mult timp. Din păcate, nu vedem o strategie pentru combaterea fenomenului în sine. Problema drogurilor a devenit una de siguranță națională, iar organele abilitate ar trebui să acționeze și nu să reacționeze. Cei de la guvernare am văzut că vorbesc cu mândrie că există Legea Anastasia, care prevede pedepse drastice față de cei care comit tot felul de nereguli ca urmare a consumului de droguri. Această lege rezolvă doar urmările celor care fac nenorocirile, nu există o prevenție și o reală luptă pentru combaterea drogurilor. Noi ne dorim ca, atât la nivel parlamentar, cât și la nivel de guvern, să existe politici publice pentru combaterea fenomenului în sine. Nefăcând parte din Parlament nu putem decât să acționăm ca cetățeni responsabili, ca formațiune politică și să facem propuneri factorilor decidenți pentru a combate aceste fenomen și lucrăm la o strategie pentru a o pune în dezbatere publică”, a spus Marian Cucșa.

Acesta a mai subliniat că, dacă Guvernul condus de Marcel Ciolacu va reuși să implementeze măsurile fiscale pe care le-a lansat în dezbatere publică, atunci „putem spune fără niciun fel de reținere că sunt asasinii economici ai României”.

„Dacă vor implementa acele măsuri fiscale, atunci majoritatea antreprenorilor, care cu toate că o duc foarte greu, vor fi îngenuncheați. Noi, republicanii, ne dorim să luăm presiunea de pe mediul de afaceri și să îl susținem real. Mai ales în perioade de criză, o spun toți experții, trebuie să iei presiunea de pe mediul de afaceri și să încerci să colectezi de la mai mulți sume mici și așa acoperi găurile. Nu colectezi foarte mult de la un nucleu foarte mic. Dacă Guvernul va merge până la capăt și își va asuma răspunderea pe toate aceste măsuri, vom susține prin toate pârghiile pe care le avem la îndemână moțiunea de cenzură pe care a anunțat că o va iniția AUR, aliații noștri. Noi, prin pârghii democratice, vom declanșa o petiție de strângere de semnături pentru demiterea Guvernului, pentru că este un act foarte grav împotriva mediului de afaceri, iar noi ca republicani ne dorim susținerea capitalului autohton”, a mai spus președintele Partidului Republican.

În cadrul conferinței de presă, candidatul AUR la alegerile europarlamentare Vlahu Nicolae a făcut o trecere în revistă a principalelor evenimente pe care AUR le va organiza în județul Constanța în luna septembrie. Astfel, acesta a anunțat că în perioada 11 – 16 septembrie Caravana Medicală AUR va ajunge în județul Constanța. Aceasta va poposi câte 2 zile în fiecare localitate aflată pe traseul său, respectiv 11 – 12 septembrie în orașul Negru Vodă, 13 – 14 septembrie în comuna Cobadin, iar 15 – 16 septembrie în comuna Peștera. În cadrul Caravanei vor fi puse la dispoziția cetățenilor servicii medicale gratuite. De asemenea, candidatul AUR pentru alegerile europene de anul viitor a mai spus că pe 16 septembrie, începând cu ora 18:00, la Pavilionul Expozițional din Constanța, va avea loc lansarea regională a europarlamentarilor AUR, un eveniment similar cu cel ținut în luna iulie în București.

La conferința de presă susținută de Partidul Republican la Constanța au fost prezenți alături de președintele Marian Cucșa și Ionel Petre – secretar general, Ionel Ciupe – prim-vicepreședinte, Mircea Irimie – vicepreședinte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*