Eveniment

Opt migranți, opriţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei cu Serbia

Opt migranți, opriţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Jimbolia și Lunga – judeţul Timiș au depistat opt cetăţeni din Nepal, intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Sebia.

În data de 13.08.2023, ora 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, patru cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Sebia.

Persoanele în cauză, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

Câteva ore mai târziu și agenții din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au depistat, la aproximativ 500 m de frontiera cu Serbia, alţi patru cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe la frontiera verde. Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini din ambele cazuri sunt din Nepal şi au vârste cuprinse între 21 și 45 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

În ambele cazuri, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*