Eveniment

Șoferi prinși drogați la volan

Șoferi prinși drogați la volan

Polițiștii au depistat doi conducători auto care se aflau la volanul autovehiculelor sub influența drogurilor.

La data de 24 iulie, în jurul orei 23:04, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Canal Bega din Timișoara, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv TCH.

 Tânărul a fost condus la spital în vederea recoltării mostrelor biologice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 23:04, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Oituz din Timișoara, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat o valoare pozitivă pentru substanța metamfetamină.

Totodată, tânărul a fost condus la spital în vederea recoltării mostrelor biologice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Raportându-ne la activitățile de prevenire, în cursul zilei de 25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier şi Biroului de Siguranţă Şcolară din cadrul I.P.J. Timiş și cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat în Timișoara activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate conducerii unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Obiectivul principal al acţiunii preventive a constat în informarea participanţilor la trafic privind modificările legislative, în sensul că cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieţi, în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără a deţine permis de conducere, vor fi condamnaţi la închisoare cu executare.

Prin activitatea desfăşurată s-a urmărit conştientizarea de către conducătorii auto a pericolului la care se expun, în cazul consumului de alcool sau droguri la volan, atât pentru aceştia, cât şi pentru cei din jur, contribuind la creşterea riscului de accidente rutiere grave.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*