Eveniment

Zece cetățeni din Siria şi Nepal, opriţi din tentativă de trecere ilegală a frontierei

Zece cetățeni din Siria şi Nepal, opriţi din tentativă de trecere ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, judeţul Timiș, au depistat zece cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 13.07.2023, la diferite interval de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – I.T.P.F. Timişoara au declanşat acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma cărora au depistat, în apropierea frontierei cu Serbia, șapte cetăţeni străini care se deplasau pe jos, din interiorul țării spre frontiera cu Serbia și trei cetățeni străini depistați într-un autoturism marca Dacia înmatriculat în România condus de un cetățean român în vârstă de 40 de ani.

Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Nepal și Siria, opt adulți dintre care doi minori și părinții acestora, intrați legal pe teritoriul României.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse țări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, și de complicitate la infracțiunea de trafic de migranți faţă de șoferul român, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*