Social

Prima fabrică de sisteme de irigații din România inaugurată la Târgu Jiu

Prima fabrică de sisteme de irigații din România inaugurată la Târgu Jiu

Prima fabrică de sisteme de irigații din România a fost inaugurată marți, 13 iunie 2023, în municipiul Târgu Jiu, în urma unei investiții realizate de către un grup de firme din Ucraina.

Activitatea a fost mutată din regiunea Harkov, din Ucraina, care este afectată de război.

Directorul general al companiei Variant Agro, Codruț Marius Semănaru, a declarat că producția va consta în realizarea de echipamente pentru mai multe domenii: „Inaugurăm o parte din capacitatea de producție a companiei, și anume echipamente de irigații. În alte hale o să avem producție pentru profile de oțel pentru rigips, structură pentru panourile solare și structuri pentru hub-urile de logistică (…) Este o afacere de familie. Este prima investiţie a acestui grup în România. Motivul a fost şi o ambiţie personală, deoarece sunt multe echipamente care se vând în România şi vin de peste Ocean şi din alte ţări. A fost o ambiţie personală şi am găsit înţelegere la colegii şi partenerii mei din Ucraina. Şi războiul a contribuit la realizarea acestei investiţii”.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, prezent la deschidere, a afirmat că fabrica funcţionează în una din halele preluate de la fostul combinat de ciment.”Astăzi s-a deschis fabrica de echipamente agricole şi de irigaţii de la Bârseşti. Este investiţia unei societăţi cu capital extern, din Ucraina, care presupune crearea de locuri de muncă în producţie. (…) Municipiul Târgu Jiu devine tot mai atractiv pentru investitori, pe măsură ce oraşul se dezvoltă. Fabrica funcţionează în una din halele preluate de la fostul combinat de ciment“, a scris pe Facebook, primarul Marcel Romanescu.

Compania va avea 110 angajați. Valoarea investiției este de 2 milioane euro.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*