Administrație

Microbuze școlare “verzi” pentru 63 de primării din Timiș

Microbuze școlare “verzi” pentru 63 de primării din Timiș
63 de unități administrativ teritoriale timișene au delegat către CJ Timiș dreptul de reprezentare pentru depunerea cererii de finanțare din fonduri PNRR Componenta C15 – Educație.
În prezent, cele mai multe școli din județ dețin microbuze cu combustibil clasic, cu o vechime de peste 7 ani și care acoperă doar parţial nevoia de mobilitate a elevilor. „Ne bucurăm că atât de multe primării au răspuns solicitării noastre și au delegat sarcina de a aplica în numele lor. Principala noastră intenție este facilitarea accesului elevilor către unitățile de învățământ. Suntem conștienți de cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și facem eforturi să le respectăm, în special prin crearea unei rețele de transport verde în județ”, a precizat președintele Consiliului județean Timiș, Alin Nica.
Repartizarea microbuzelor verzi se va face pe baza unor criterii de departajare stabilite prin Ghidul apelului, în limita sumei alocate pe județ. Beneficiarii finali vor trebui să respecte condițiile privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*