Social

Colectarea separată a deșeurilor. Respectă culorile. De ce este important?

Colectarea separată a deșeurilor. Respectă culorile. De ce este important?

ADID Timiș reamintește cetățenilor faptul că a separa deșeurile și a le depune în recipientul corespunzător este o obligație legală.

Astfel, în pubela neagră depunem deșeurile reziduale și biodegradabile cum ar fi: resturi de produse lactate; resturi de carne și pește, gătite sau proaspete; conținutul sacului de la aspirator; mucuri de țigară; veselă din porțelan spartă; resturi de legume și fructe proaspete sau gătite; resturi de pâine și cereale; etc.

În pubela galbenă/sacul galben depunem deșeurile reciclabile, ambalaje din hârtie, carton, metal sau plastic care pot fi reciclate: sticle de plastic de apă, suc, sau bere, caserole, pahare de iaurt, doze de aluminiu de la sucuri sau bere, conserve, cutii, ziare, reviste, cutii de lapte sau suc, folie de aluminiu, pungi și ambalaje de plastic, etc.

Ambalajele din sticlă (sticle și borcane) sunt depozitate în recipiente de tip clopot, de culoare verde, amplasate în puncte fixe în fiecare localitate.

Important! Înainte de a fi depuse în pubela galbenă/sacul galben sau cloputul verde, ambalajele trebuie: golite complet de conținut; clătite (dacă este cazul); pliate, strivite, turtite (pentru a folosi la maximum capacitatea pubelei sau a sacului).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*