Administrație

Se asfaltează drumurile în localitatea Sânmihaiu Român

Se asfaltează drumurile în localitatea Sânmihaiu Român

Se asfaltează drumurile în localitatea Sânmihaiu Român. Și asta după ce, în prealabil, s-au pregătit substraturile de bază ale drumurilor prevăzute pentru asfaltare. În total 9,5 km, prin Măsura 7.2 “Modernizare drumuri în comuna Sânmihaiu Român”.

Valoarea fondurilor europene atrase este de aproximativ 1.000.000 euro.

La Sânmihaiu Român avem lucrări de modernizare drumuri și încă cel puțin două obiective majore la care lucrăm. Mai avem încă 8 km pe care îi deramarăm anul ăsta la asfalt pe Anghel Saligny. Avem deja la Ministerul Dezvoltării, pregătim documentele pentru licitație și execuție”, afirmat primarul Viorel Mărcuți.

În plus, autoritătile locale au în plan realizarea unei pasarele pietonale peste canalul Bega, care va lega pasajul Pieței Agroalimentare și va duce până în fața instituției primăriei.

Potrivit primarului Viorel Mărcuți, acest lucru ar fi facil pentru locuitori, fiindcă aceștia nu ar mai trebui să treacă printr-o zonă periculoasă traficului rutier și fără trotuare.“La Sânmihai avem un proiect câștigător. Este vorba despre o alee pietonală peste canalul Bega. Acolo mai avem un aviz de la Apele Române și putem să dăm ordin de începere a lucrările. Este un contract anual, cu valoare de la buget. Locuitorii nostri ar trebui să traverseze peste pasajul Pieței Agroalimentare și să vină în fața primăriei. Oamenii să nu mai meargă pe podul acela care are trotuare improprii, acolo au fost și ceva accidente. Am considerat că este un mare lucru să vină din stația de autobuz, de la piața agroalimentară cum spuneam, să traverseze Bega pe pasarela pietonală și să vină 50 metri până aici, nu trebuie să ocolească o zonă cu risc”, a mai spus edilul comunei Sânmihaiu Român, Viorel Mărcuți.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*