Eveniment

Tineri reținuți pentru furt calificat în Timiș

Tineri reținuți pentru furt calificat în Timiș

Duminică, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz au reținut 3 bărbați, în vârstă de 16, 18 și 19 ani, bănuiți de furt calificat. În fapt, în 26 mai, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, în perioada 21 – 26 mai, persoane necunoscute ar fi pătruns în imobilul acestuia, situat în localitatea Iohanisfeld, comuna Otelec din județul Timiș, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 7.500 de lei.

În urma investigațiilor efectuate, la data de 28.05.2023, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz au identificat și depistat 3 tineri în vârstă de 16, 18 și 19 ani, din localitatea Iohanisfeld, bănuiți de comiterea faptei, aceștia fiind conduși la sediul poliției pentru audieri.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, s-a stabilit faptul că, în data de 21.05.2023, în jurul orei 22:30, cei doi tineri în vârstă de 19 și 16 ani, ar fi pătruns într-o anexă a imobilului din localitatea Iohanisfeld, de unde ar fi sustras o ladă frigorifică, un ciocan rotopercutor și aparatură muzicală, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.500 de lei.

De asemenea, s-a stabilit că, în noaptea de 24/25.05.2023, tinerii în vârstă de 18 și 19 ani, ar fi pătruns într-o anexă a aceluiași imobil din localitatea Iohanisfeld, de unde ar fi sustras un trimmer de tuns iarba și mai multe scule, iar din podul imobilului ar fi sustras o butelie tip butan gaz, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial.

În urma probatoriului administrat în cauza, bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În cursul zilei de azi, 29 mai 2023, aceștia urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de luarea unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora și recuperării prejudiciului în totalitate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*