Eveniment

Trei cetățeni din Turcia, depistaţi la graniţa cu Serbia

Trei cetățeni din Turcia, depistaţi la graniţa cu Serbia
În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat trei cetățeni străini, în interiorul unui autoturism, pe raza localității Denta. Şoferul român al mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranţi.
În data de 23 mai, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, a fost oprit pe comunicația E70, în localitatea Denta, un autoturism marca Renault, înmatriculat în România, în interiorul căruia se aflau trei persoane străine care nu-și justificau prezența în zonă.
Polițiștii de frontieră au condus la sediul sectorului pentru verificări atât pe șoferul cetățean român cât și pe cei trei străini.
În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că cei trei cetățeni străini sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 34 și 43 de ani, care voiau să ajungă în Timișoara cu ajutorul cetățeanului român.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, față de cetățenii străini și de trafic de migranți față de șoferul autoturismului, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.
T
otodată, polițiștii de frontieră au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani a celor trei cetățeni turci, fiind preluaţi de autorităţile de frontieră din Serbia în baza acordului dintre cele două state.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*