Administrație

Lucrări de infrastructură derulate într-o comună de lângă Timișoara

Lucrări de infrastructură derulate într-o comună de lângă Timișoara

Vremea caldă dă undă verde proiectelor de modernizare. Mai multe investiții sunt derulate la Liebling, pe segmentul de infrastructură.

Sunt în curs de derulare activități de construcție și de amenajare dintre cele mai ample la Liebling. Administraţia locală a demarat proiecte de investiţii prin care să îmbunătăţească vizibil condiţiile de trai ale cetăţenilor.

De curând a fost semnat contractul “Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete și alte vehicule electrice la nivel local”, în valoare de 2.050.304,55 lei, cu finanțare prin PNRR. Astfel, se vor construi piste de biciclete pe ambele părți ale străzii principale din Liebling, în lungime totală de 6 km.

Prin GAL a fost aprobat proiectul “Extinderea sistemului de supraveghere video, în vederea creșterii siguranței în comuna Liebling”.  Valoarea acestui contract este de 28.200 euro, finanțat de UE prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Am semnat contractul pentru pistele de biciclete în comuna Liebling. Am primit finanțare pentru asfaltarea străzilor din satul Cerna, intrările, podețele. Mai avem un proiect pentru care am primit finanțare, pentru asfaltarea DC 166, drumul de legătură între Liebling și Cerna. Drumul e distrus din cauză că circula utilaje agricole de tonaj mare. Este vorba despre proiectele pe care le-am avut depuse pe Anghel Saligny la Ministerul Dezvoltării, pentru care am primit finanțare”, a declarat Ioan Munteanu, primarul comunei Liebling.

Infrastructura rutieră a comunei Liebling este o prioritate a administrației locale condusă de primarul Ioan Munteanu. Se lucrează la trotuare și accese la proprietăți. Practic acolo se reface infrastructura rutieră afectată de lucrările de apă și canalizare. Șanțuri și rigole betonate, dar și trotuare moderne, cu asta se vor alege locuitorii comunei, după încheierea proiectului. Banii sunt alocați de la bugetul local.

În acest sens, a anunțat că două dintre proiectele de dezvoltare ale comunei, pe programul Anghel Saligny, sunt pentru străzi, care sunt considerate o ”prioritate”.

“Doresc să asfaltez și satul Iosif. Proiectul e depus, așteptăm finanțarea pentru el. Am făcut toate demersurile. Pot spune că Lieblingul începe să ia un contur frumos, ce s-a făcut în ani, să fie la standarde moderne. Însă mai sunt multe de făcut. Trebuie să îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat răbdare. Nu se pot face anumite lucruri în forță, nu se pot face cum vrei acasă, pentru că aici sunt bani publici, primim bani pentru diverse lucrări, pentru cultură, sport, etc. Cetățenii să înțeleagă”, a afirmat primarul comunei Liebling, Ioan Munteanu.

“Asfaltăm cele două străzi rămase DS 8 și DS 10. Avem bani alocați pentru lucrările astea, sunt bani cuprinși în bugete. La anul facem toate intrările care au rămas neasfaltate. Sunt străzi care nu au intrările la imobile făcute. Se vor face.

Avem în lucru stație de tratare a apei, la baltă cum îi zicem. S-au ridicat rezervoarele, va fi apă de tratare cu ozon ca să avem în comuna noastră o apă pură, cât mai de calitate și fără nitrați.

Am mai depus un proiect pentru stația de încărcare electrică si achiziționare de niște microbuze. Inclusiv pentru introducerea gazului metan. Suntem 4 comune, avem un proiect comun Jebel- Ciacova-Liebling- Voiteg. Totul decurge normal.

Potrivit edilului, se lucrează intens și la ridicarea turlelor bisericii ortodoxe.“Suntem în construcție cu biserica, am primit și de la Ministerul Culturii și Cultelor niște bani. Am alocat și noi de la primărie. Avem un preot cu care ne înțelegem foarte bine. Deja lucrările au ajuns la turnuri. Continuăm. Construcția se ridică. Ministerul Culturii și Cultelor va aproba niște sume și să sperăm că în doi ani construcția e finalizată”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*