Educație

Jean-Pierre Sauvage, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 2016, invitat și onorat la UVT

Jean-Pierre Sauvage, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 2016, invitat și onorat la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara are bucuria de a vă invita la un eveniment excepțional, dedicat științei și descoperirilor remarcabile.

Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că distinsul profesor Jean-Pierre Sauvage, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 2016, ne va fi alături pentru a împărtăși cunoștințe și perspective în domeniul său de expertiză. Jean-Pierre Sauvage este membru al Academiei Franceze de Științe și profesor la prestigioasa Universitate din Strasbourg. A fost distins în 2016 cu Premiul Nobel pentru Chimie, alături de J. Fraser Stoddart și Bernard L. Feringa, pentru contribuția lor remarcabilă în dezvoltarea mașinilor moleculare si deschiderea unor noi orizonturi în nanotehnologie”, transmite UVT.

Festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa și prelegerea publică susținută de domnul Jean-Pierre Sauvage vor avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara, în data de 18 mai 2023, începând cu ora 10:00.

Pentru a participa la acest eveniment deosebit, trebuie să vă înregistrați în prealabil completând acest formular de înscriere.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Evenimentul este susținut de partenerii CTP, Linde, Mewi.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*