Administrație, Politic

Prefectul Mihai Ritivoiu: Câinii fără stăpân – o problemă gravă de siguranță a oamenilor şi de risipă de bani

Prefectul Mihai Ritivoiu: Câinii fără stăpân – o problemă gravă de siguranță a oamenilor şi de risipă de bani

Social-democrații timișeni vor să înființeze o asociație care să gestioneze problema câinilor fără stăpân. Potrivit consilierului județean Alexandru Iovescu, se dorește și realizarea a cel puțin două adaposturi pentru animalele găsite pe stradă.

De cealaltă parte, președintele PSD Timișoara, prefectul Mihai Ritivoiu susține că serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân se va numi Sal Vet Tim și ar urma să captureze câinii fără stăpân din localitățile care vor adera la asociație, să promoveze adopția lor și să organizeze campanii de sterilizare și microcipare gratuită a animalelor.

“Consider că problematica cânilor vagabonzi devine acută în Timiş. Mi-a fost semnalată în repetate rânduri de către primari şi cetățeni în decursul deplasărilor ín județ. Câinii vagabonzi au început să devină un pericol la viața oamenilor şi la sat, nu doar în marile oraşe. Iar serviciile de colectare şi cazare sunt la prețuri prohibitive pentru multe comunități fără posibilități. De aceea, voi invita săptămâna viitoare la o discuție la Prefectură toate primăriile din județ, Consiliul Județean, Direcțiară Sanitară-Veterinară, Poliția Animalelor, asociațiile ce le protejează. Soluția cea mai la îndemână este o Asociație de Dezvoltare Intracomunitară, la care să participe primăriile şi Consiliul Județean Timiş, care să deschidă patru – cinci puncte de lucru în județ şi să asigure acest serviciu la prețuri decente. Am încredere că împreună putem să realizăm acest lucru”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*