Politic

PSD Timiș: Șefii Consiliului Județean Timiș, clienții Agenției Naționale de Integritate!

PSD Timiș: Șefii Consiliului Județean Timiș, clienții Agenției Naționale de Integritate!

La începutul acestui an, Alin Nica, președintele CJT, primea o lovitură dură din partea ANI, care a sesizat Parchetul General în legătură cu fapte de natură penală care ar fi fost comise de acesta: conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații, toate acestea pe vremea când Nica era primar al comunei Dudeștii Noi.

“Astăzi, a venit rândul locotenentului lui Nica, vicepreședintele CJ Timiș Alexandru Proteasa, să fie acuzat de lucruri grave. Cităm din sesizarea Agenției Naționale de Integritate: <<În perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. al Com. Moșnița Nouă privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care se aprobă introducerea în intravilanul extins al localității a unei suprafețe de teren aflat în proprietatea societății în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, producându-se astfel un folos patrimonial pentru sine, respectiv pentru societate>>.

Mai pe românește, un teren agricol a devenit intravilan, adică eligibil pentru a se construi case sau blocuri. Un adevărat tun imobiliar, dacă lucrurile se confirmă. Însă nu e prima oară când astfel de lucruri se întâmplă, imobiliarele fiind afacerile preferate ale conducătorilor Consiliului Județean Timiș, în speciale ale lui Proteasa, un adevărat patriarh imobiliar în Moșnița Nouă, lucru de notorietate în comună. Evident, până la o sentință definitivă, vicepreședintele CJT beneficiază de prezumția de nevinovăție, însă există mari semne de întrebare legate de serviciul public pe care îl prestează și care nu pare a fi deloc în interesul cetățenilor, ci al rechinilor imobiliari”, precizează reprezentanții PSD Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*