Educație

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara anunță un eveniment inedit: Smart Diaspora 2023

smart

Conferința ”Smart Diaspora – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei”  își propune să creeze un spațiu al dialogului și al colaborării între cercetătorii români, indiferent de locul unde trăiesc și lucrează, continuând seria întâlnirilor comunității științifice românești din țară și străinătate începută în anul 2008.

Între 10 și 13 aprilie 2023, o nouă ediție va fi organizată la Timișoara, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, de Alianța Timișoara Universitară (ATU), UEFISCDI în parteneriat cu Academia Română.

La conferință vor participa persoane marcante din comunitatea academică și științifică recunoscute pe plan internațional, precum și reprezentanți ai autorităților publice și mediului de business românesc.

‍În cadrul sesiunilor în plen și a workshop-urilor exploratorii, participanții vor avea oportunitatea de a dezbate teme de interes care vizează știința la frontiera cunoașterii; provocarea digitalului; sustenabilitatea, securitatea și reziliența pentru cetățeni și comunități; știința cu toți și pentru toți în societate și pentru societate; antreprenoriat (social, tehnologic, cultural); sectorul neguvernamental – provocări de cercetare.

La Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara vor fi organizate 3 workshop-uri cu următoarele teme:

Geomatica instrument fundamental în dezvoltarea durabilă și regională;

Alimentație sustenabilă în contextul schimbărilor climatice

Revoluții și evoluții ale științelor omice în epoca postgenomică.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*