Eveniment

Trei cetățeni din India şi Nepal, depistaţi la graniţa cu Serbia. Şofer român cercetat pentru trafic de migranţi

Trei cetățeni din India şi Nepal, depistaţi la graniţa cu Serbia. Şofer român cercetat pentru trafic de migranţi

În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat, un autoturism care circula în regim de taxi şi în care se aflau trei cetățeni străini. Şoferul român al mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranţi.

În data de 29 martie, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 19.30, pe comunicația DN59B, între localităție Foeni și Iohanisfeld, a fost oprit un autoturism care circula în regim de taxi, condus de un cetățean român. În interiorul autoturismul au fost depistați trei cetățeni străini care nu își justificau prezența îm zonă.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şoferul autoturismului la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că doi dintre pasageri sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste de 32 respectiv 37 de ani și un indian de 29 de ani. Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României și intenționau să treacă fraudulos frontiera în Serbia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvâșirii infraciunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, față de cetățenii străini și de trafic de migranți față de soferul autoturismului, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590).

Foto: arhivă


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*