Social

Timișoara primește o nouă distincție: Trofeul „Mărul de Aur” 

Timișoara primește o nouă distincție: Trofeul „Mărul de Aur” 

Trofeul „Mărul de Aur” va fi oferit orașului Timișoara. Ceremonia de conferire va avea loc vineri, 24 martie, în sala Senatului Universității „Politehnica” Timișoara.  

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea Timișoarei, Clubul Presei de Turism FIJET România și Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, FIJET.

Președintele FIJET, Tijani Haddad, va oferi trofeul „Mărul de Aur” primarului Dominic Fritz, în semn de recunoaștere a eforturilor municipalității de promovare a Timișoarei ca destinație turistică, pe plan intern și internațional.

​Timișoara va intra astfel în galeria destinațiilor din România premiate cu trofeul „Mărul de Aur”: Bucovina – 1975, Delta Dunării, Mărginimea Sibiului – 2009, Târgu Jiu – 2014 și Oradea – 2019.

Considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie, „Mărul de Aur”, „Pomme d’Or” sau „Golden Apple” este acordat unei organizaţii, unui oraş sau unei personalităţi, în semn de recunoaştere a demersurilor pentru promovarea și dezvoltarea turismului.
​Primele trofee au fost acordate de FIJET în anul 1971. Atunci au fost recompensate Sicilia, parcul de distracţii Efteling, cu reprezentări ale unor poveşti cu zâne, din Ţările de Jos şi Bokrijk, un complex de parcuri şi muzee, aflat lângă oraşul belgian Genk. Cele mai recente trofee „Mărul de Aur” au fost acordate de FIJET în toamna anului trecut, orașului Novi Sad (Serbia) și orașului Izmir (Turcia). Din 1971 și până în prezent, FIJET a conferit 69 de astfel de trofee, de mărimi și forme diferite.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*