Cultură

Expoziție a BNR Timiș în Piața Unirii

Expoziție a BNR Timiș în Piața Unirii

Banca Națională a României – Sucursala Regională Timiș, cu sprijinul Primăriei Timișoara, organizează în perioada 01.03 – 30.09.2023 expoziția în aer liber ,,Banca Națională a României – tradiție și actualitate’’.

Acesta este proiect cultural ce susține demersurile constante ale instituției de informare a publicului larg cu privire la rolul și funcțiile băncii centrale.

Organizată în Piața Unirii, expoziția este deschisă  tuturor trecătorilor. Atât timișorenii, cât și vizitatorii orașului de pe Bega vor putea afla astfel informații despre istoria Băncii Naționale a României, înființată în anul 1880, fondatorul instituției, Eugeniu Carada, originea monedei naționale, dar și detalii despre principalele atribuții și obiectivul fundamental al BNR – asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

O secțiune aparte este dedicată sediului central, care funcționează în două clădiri monumentale – Palatul Vechi și Palatul Nou – amplasate în Centrul Vechi al Bucureștiului, precum și dezvoltării rețelei teritoriale a BNR, compusă în prezent din 6 sucursale regionale și 13 agenții, care funcționează în clădiri de patrimoniu, restaurate în ultimii ani. Biblioteca și Muzeul BNR, dar și rolul instituției în context european, ca parte a Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC), sunt, de asemenea, ilustrate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*