Administrație

Nica: CJ Timiș și-a propus să acceseze plafonul maxim de finanțare europeană, mai ales în condițiile în care trebuie corectată documentația tehnică moștenită din mandatul 2016-2020

Nica: CJ Timiș și-a propus să acceseze plafonul maxim de finanțare europeană, mai ales în condițiile în care trebuie corectată documentația tehnică moștenită din mandatul 2016-2020

În ceea ce privește creșterea bugetului pentru modernizarea DJ 691, Consiliul Judeţean Timiș și-a propus să acceseze plafonul maxim de finanțare europeană, mai ales în condițiile în care trebuie corectată documentația tehnică moștenită din mandatul 2016-2020, documentație cu lipsuri majore.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, analiza de trafic rutier a fost una greșită, astfel că, în prezent, este necesară suplimentarea structurii rutiere cu încă un strat de asfalt.

În plus, reprezentanții CJ susțin că, conducerea precedentă a uitat de sistemul de iluminat, de trecerea de nivel la cale ferată și de dispozitivele de scurgere a apei pluviale.

“Este adevărat că dorim să creștem bugetul de modernizare al DJ691 prin atragerea de fonduri europene suplimentare, mai precis 40 milioane de lei în plus. Încurajez aparatul de specialitate al CJ Timiș și urmăresc să facem lucrări de calitate în beneficiul cetățenilor. Costurile neeligibile pe execuție privind DJ691 nu au crescut, deși prețurile au mers în sus, iar pentru o raportare corectă la sume, invit consilierii județeni să își îndrepte atenția către proiectul tehnic din 2020, nu DALI-ul din 2017 când proiectul se afla în stadiu incipient. Totodată, pentru o percepție corectă asupra situației, ar fi util să-l întrebe pe fostul președinte PSD al instituției cum a dat contractul unei firme lipsite de capacitate de implementare” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Au fost și sunt făcute în continuare eforturi uriașe pentru salvarea proiectului, atât ADR Vest cât și partenerii au confirmat și susțin viziunea tehnică propusă de Consiliul Județean Timiș prin președintele Alin Nica.

“Având în vedere complexitatea investiției, modernizarea DJ691 are nevoie de sprijinul partenerilor de proiect. Din păcate, o vreme, acesta a mers cu frâna de mână trasă de către Primăria Timișoara de la care așteptam să ne dea la timp rețeaua de stâlpi ca să putem evita amânările și eventuale costuri suplimentare” a mai precizat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*