Eveniment

Două case s-au făcut scrum în Timiș

Două case s-au făcut scrum în Timiș

Două incendii s-au produs astăzi în Timiș. Pompierii au fost solicitați să intervină la ora 05:20, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în satul Cerneteaz.

Au fost alertate Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara și Punctul de Lucru Pișchia și trimiși la locul evenimentului 17 pompieri cu 3 autospeciale de stingere, un autocamion cu container de stingere și o autospecială de serviciu. În sprijin, a fost trimisă o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara și au fost alertați pompierii voluntari din comuna Giarmata. Incendiul s-a manifestat la o locuință și la anexe pe o suprafață de 300 mp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă a producerii incendiului este amplasarea necorespunzatoare a mijlocului de incalzire fata de materiale combustibile.

La ora 08:13 un alt incendiu s-a produs la o anexă gospodărească în municipiul Lugoj. A fost alertat Detașamentul Lugoj și trimiși la locul evenimentului 7 pompieri cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de stingere.

Incendiul s-a manifestat la o anexă, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Pompierii au intervenit pentru limitarea extinderii incendiului și pentru lichidare.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiul s-a produs ca urmare a amplasării necorespunzătoare a mijlocului de încălzire față de materiale combustibile.

Urmările folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice sau improvizațiile, sunt de cele mai multe ori foarte grave.

Respectați recomandările ISU Timiș pentru a reduce riscul producerii unui incendiu la locuințe astfel:

   – Nu folosiţi sobe şi alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;

– Nu depozitați materiale combustibile în incinta centralei termice;

– Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;

– Nu utilizaţi aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte;

– Nu aşezaţi sau păstraţi butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură.

(Foto: ISU Timis)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*