Administrație

Timișorenii sunt invitați să ofere soluții pentru un oraș inovator și verde

Timișorenii sunt invitați să ofere soluții pentru un oraș inovator și verde

Timișoara este unul dintre cele patru orașe incluse în proiectul „Soluții Inovative pentru Orașe Verzi”, derulat de UrbanizeHub, în vederea dezvoltării mai sustenabile și în conformitate cu principiile europene referitoare la neutralitatea climatică.

Proiectul include politici și strategii locale, precum și acțiuni concrete, care vor fi implementate cu scopul de a încuraja transformarea orașelor Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița în orașe verzi și comunități urbane sustenabile. Astfel, au fost realizate chestionare și workshopuri cu reprezentanți ai administrațiilor locale și societății civile, cu scopul elaborării unei fișe a orașului, precum și a unui plan de acțiune pentru fiecare comunitate urbană dintre cele patru incluse în acest program.

În urma discuțiilor, au fost generate patru planuri pentru fiecare comunitate urbană cu o serie de recomandări și proiecte de interes pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor.

Acum, este momentul în care cetățenii își pot expune opiniile cu privire la dezvoltarea orașului în care locuiesc, prin completarea unui chestionar (https://r0qjbbkjjii.typeform.com/chestionarverde) ce include întrebări referitoare la eficiența energetică, iluminatul public, mobilitatea urbană, managementul deșeurilor, digitalizare, dezvoltare urbană verde, educație și implicare.

Campania de consultare publică urmărește să afle cum prioritizează cetățenii investițiile și nevoile propriului oraș.

În următoarea etapă, se vor centraliza răspunsurile timișorenilor cu privire la nevoile și dorințele lor aferente tranziției verzi.

După centralizarea rezultatelor și analizarea datelor colectate, va fi organizat un concurs de idei Urban Innovation Hackathon, unde concurenții vor putea propune soluții care să contribuie la dezvoltarea verde a orașelor. Concursul va avea loc în perioada 21-23 aprilie, la Timișoara și va fi urmat de conferința Urban Talks unde vor fi diseminate rezultatele hackathon-ului, în prezența unor experți în dezvoltare durabilă.

Vă invităm să participați în mod activ la modelarea orașului prin completarea chestionarului, accesând linkul: https://r0qjbbkjjii.typeform.com/chestionarverde.

Durata medie de completare a chestionarului este de 7-10 minute.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*