Eveniment

Vântul a făcut prăpăd în Timișoara și în județ/Foto

Vântul a făcut prăpăd în Timișoara și în județ/Foto

În urma primirii atenționării meteo COD GALBEN, la nivelul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, s-a intervenit până în acest moment pentru:

–  8 degajări de copaci căzuți pe carosabil, pe gardul unei case și pe autoturisme;

–  4 degajări de cabluri căzute pe carosabil;

–  1 degajare panou publicitar metalic de pe stâlp;

–  2 degajări elemente de construcție cu pericol de cădere de pe clădiri și fațade;

–  4  degajări de tablă de pe acoperișuri, cu pericol de cădere.

La aceste misiuni au fost alertați peste 40 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara si Stației de Pompieri Sânnicolau Mare cu 5 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțimi, 2 autospeciale de descarcerare și 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La ora 17:07, pompierii din cadrul Stației Sânnicolau Mare au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism aflat în mișcare, pe DJ 594 A în localitatea Comloșu Mare. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Atenționarea meteorologică este valabilă încă 12 ore. Respectați următoare recomandări:

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcție.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*