Social

Conferința Lions New Voices „STOP DROG! FII LIBER!”

Conferința Lions New Voices „STOP DROG! FII LIBER!”

Penitenciarul Timișoara a participat astăzi, în calitate de partener la conferința Lions New Voices “STOP DROG! FII LIBER!”.
Acțiunea a fost  organizată de Clubul Lions Diamond Timișoara în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Obiectivul comun a fost asigurarea unui dialog între actorii sociali cu atribuții în reducerea cererii de droguri și unitățile de învățământ din județul Timiș, în vederea unei colaborări active în proiecte de prevenire a consumului de droguri.

În cadrul conferinței, reprezentanții instituțiilor partenere au prezentat zecilor de tineri aflați în sală – elevi ai unităților școlare din Timiș, consecințele consumului de droguri.

Din partea penitenciarului, comisar de poliție penitenciară Ramona Bană a atras atenția tinerilor cu privire la răspunderea penală în cazul consumului și traficului de droguri și la ușurința cu care, într-un moment de rătăcire, îți poți pierde libertatea.

O “lecție” importantă a fost oferită de cei doi tineri privați de libertate aflați în custodia Penitenciarului Timișoara care și-au împărtășit experiența personală atrăgându-le atenția tinerilor la modul în care își aleg prietenii și cu care își petrec timpul liber, rugămintea adresată în final tuturor tinerilor prezenți fiind aceea de a-și prețui libertatea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*