Național

Pensiile plătite prin Poșta Română ajung mai târziu

Pensiile plătite prin Poșta Română ajung mai târziu

Punctul de pensie s-a majorat de la 1 ianuarie, valoarea sa fiind de 1.785 de lei, iar pensia minimă, numită indemnizaţie socială pentru pensionari, este de 1.125 de lei.

Poşta Română a anunţat că luna aceasta va distribui pensiile şi indemnizaţiile cu un decalaj de câteva zile faţă de intervalul obişnuit de plată, ca urmare a zilelor libere de sărbători. Beneficiarii le vor primi în perioada 6-17 ianuarie, iar de la ghişee le vor putea ridica până pe 19 ianuarie.

Cei care au pensii mici vor primi în ianuarie şi prima parte din ajutorul financiar pe care statul a decis să-l acorde în 2023 ca sprijin pentru susţinerea cheltuielilor curente, în contextul scumpirilor semnificative din ultima perioadă.

Pensionarii vor primi în total câte 1.000 de lei dacă au pensii sub 1.500 de lei, 800 de lei dacă au între 1.501 şi 2.000 de lei, câte 600 de lei dacă au pensie între 2.001 şi 3.000 de lei. Banii vor fi acordaţi prin intermediul Caselor de Pensii. Jumătate din sumele menţionate vor fi distribuite în cursul acestei luni, iar restul în octombrie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*