Eveniment

Pompierii din Lugoj au primit o autospecială performantă/Foto

Pompierii din Lugoj au primit o autospecială performantă/Foto

Joi, în prezența comenzii inspectoratului, a viceprimarului municipiului Lugoj, a unor reprezentanți din cadrul structurilor MAI și MAPN, dar și a întregului personal din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj, a avut loc prezentarea și operaționalizarea unei noi autospeciale de intervenție.

Autospeciala are o capacitate de 4.000 litri de apă, 200 litri de material spumant, un modul de descarcerare și un modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență.

Aceasta a fost achiziționată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgență, România, în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Începând de joi, noua autospecială de stingere va asigura intervențiile și misiunile specifice în cele 78 de localități (comune și sate) din raionul de intervenție a Detașamentului de Pompieri Lugoj,  asigurând un răspuns mai prompt și mai eficient în situații de urgență, pentru protecția populației.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*