Eveniment

Alegeți să petreceți în siguranță de Revelion! Peste 200 de polițiști vor fi la datorie

Alegeți să petreceți în siguranță de Revelion! Peste 200 de polițiști vor fi la datorie

La fel ca de fiecare dată, și în noaptea de Anul Nou, polițiștii timișeni vor fi la datorie, astfel încât toți cetățenii să petreacă trecerea dintre ani, în liniște și siguranță, fără riscuri și evenimente care le pot afecta buna dispoziție.

Astfel, peste 200 de poliţişti de ordine publică, rutieră și alte structuri vor acţiona zilnic pe raza judeţului Timiş, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală.

Poliţiștii rutieri vor acţiona pe principalele artere din județ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care circulă cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Pentru ca noaptea dintre ani să nu fie umbrită de evenimente neplăcute, poliţiştii recomandă:

Sărbătoriți Noul An astfel încât să nu îi deranjați pe vecinii dumneavoastră! Liniștea și bună dispoziție a fiecăruia contează!

Dacă alegeți să petreceți la sălile de evenimente din municipiul Timișoara sau împrejurimi, la întoarcerea spre casă, evitaţi să vă deplasaţi pe străzi şi alei neiluminate și nu vă urcați la volan daca ați consumat alcool!

Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate şi nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală!

Daca plecați de acasă, nu uitați să vă lăsați bunurile asigurate, și mai ales să nu popularizați plecările pe rețelele de socializare, întrucat hoții sunt vigilenți și puteți deveni victime ale unor infracțiuni.

Dacă alegeți să sărbătoriți în alte localități, pentru a ajunge în siguranță la destinație, recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte regulile de conduită preventivă.

O importanță deosebită trebuie să o acordați articolelor pirotehnice.

Se interzice păstrarea, transportarea, utilizarea și comercializarea către minori a produselor pirotehnice sau lăsarea artificiilor nesupravegheate.

De asemenea, se interzice utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele aflate în stare de ebrietate, precum și aruncarea artificiilor în direcția ființelor vii.

Adoptați un comportament responsabil, astfel încât să vă protejați atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați vouă, iar petrecerea dintre ani să nu fie umbrită de producerea unor evenimente negative din cauza utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice.

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș vă urează să aveți parte de un An Nou așa cum vi-l doriți.

Petrecere frumoasă alături de cei dragi! La mulți ani!


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*