Social

Recomandările polițiștilor pentru cumpărături în siguranță

Recomandările polițiștilor pentru cumpărături în siguranță

Având în vedere că ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă și fiecare dintre noi este preocupat de achiziționarea cadourilor pentru cei dragi, polițiștii timișeni le recomandă cetățenilor să fie vigilenți atunci când se află în magazine sau zone aglomerate și să aibă în vedere câteva reguli simple:

  1. Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

  1. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

  1. Tastaţi codul PIN cu discreţie atunci când efectuaţi plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!

  1. Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

De asemenea, cumpărăturile online au devenit o normalitate pentru mulți români, astfel că este important să ne asigurăm că facem cumpărături în siguranță, fără riscuri de fraudă sau posibilitatea de a fi dezamăgiți.

Pentru a nu deveni victime ale comerţului online şi a nu fi implicaţi în evenimente nedorite chiar în această perioadă a anului în care interesul pentru cumpărături este şi mai mare, este bine să respectaţi următoarele recomandări:

  1. Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere!

  1. Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători.

  1. Nu oferiţi informaţiile de pe card, dacă site-ul nu folosește o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

  1. Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi.

  1. Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!

Având în vedere faptul că în societatea actuală există numeroase persoane rău-intenționate, iar cei mai mulți dintre noi suntem într-o permanentă grabă, li se recomandă cetățenilor să manifeste o atenție sporită, astfel încât să nu devină victime ale unor infracțiuni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*