Administrație

Timișoara primește premiul Melina Mercouri, în valoare de 1,5 milioane de euro pentru programul Capitalei Europeană a Culturii

Timișoara primește premiul Melina Mercouri, în valoare de 1,5 milioane de euro pentru programul Capitalei Europeană a Culturii

Comisia Europeană tocmai a anunțat că propune decernarea premiului Melina Mercouri Timișoarei, cu o valoare de 1,5 milioane de euro pentru programul Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.

„Mă bucură această recunoaștere a Comisiei Europene, pentru că acest premiu prestigios se acordă doar orașelor care sunt cu adevărat pregătite pentru anul Capitalei Culturale. Nu este un premiu care vine la pachet cu titlul câștigat, ci este un premiu care evidențiază calitatea muncii depuse. Este premiul fiecărui timișorean care a crezut în proiectul Capitalei Culturale și a pus umărul la această reușită. Anul viitor este șansa noastră istorică de a promova Timișoara și România în Europa și sunt convins că 2023 va schimba nu doar viața culturală a orașului, ci Timișoara pe de-a întregul. Acest premiu este recunoașterea eforturilor depuse de întreaga echipă, pentru care le mulțumesc”, a spus primarul Dominic Fritz.

În raportul care stă la baza acordării premiului, se arată că „juriul apreciază progresul excelent realizat de echipa TM2023 în fața provocărilor majore. Am fost încântați să vedem o echipă unită care s-a maturizat și a găsit soluții la cerințele structurale și legislative complexe, protejându-și în același timp viziunea inițială cu care s-a candidat.”

Echipa a evidențiat că noul sistem local de finanțare a operatorilor culturali independenți este un progres major pentru oraș, care permite o programare diversă și de înaltă calitate.
Suma de bani va ajunge la Primăria Timișoara cel târziu în luna martie, după weekend-ul oficial de deschidere al Capitalei Culturale, 17-19 februarie 2023 (https://opening.timisoara2023.eu/). Ea va fi folosită pentru a crește impactul european al titlului pentru oraș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*