Sănătate

Conferința „NefroCarDia”, organizată de UMF și Spitalul Județean

Conferința „NefroCarDia”, organizată de UMF și Spitalul Județean

Între 8 și 10 decembrie, se desfășoară Conferința  Interdisciplinară „NefroCarDia”, ediția a șaptea, organizată de Asociația de Medicină Interdisciplinară Timișoara.

30 de lectori – specialiști clinicieni  și cadre didactice vor prezenta lucrări  privitor la nefrologie, diabet și  segmentul cardiovascular în contextul prezenței unei patologii specifice tot mai complexe și care afectează un procent crescut din populație.

Conform studiilor „PREDATORR” – Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice,  „SEPHAR”  – Societatea Română de Hipertensiune și din comunicările Centrului pentru prevenirea și controlul bolilor – CDC,  reiese că în România, la o populație de 19 milioane, 40% din cei 11,6 % diabetici  dezvoltă boală cronică de rinichi (BCR),  24% din cei 44,9% hipertensivi dezvoltă BCR și 28% din procentul de 16% al persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, dezvoltă BCR.

Așadar, cel puțin 10% din populația României suferă de boală cronică de rinichi (BCR) adică 1.900.000 de români trăiesc cu probleme renale  și o mare parte dintre aceștia au și boală cardiovasculară întrucât BCR este cel mai important factor de risc cardiovascular.

Boala cerebrovasculară la pacientul cu boală cronică de rinichi, tratarea anemiei la pacienții cu insuficiență cardiacă, terapiile în cancer  și efectele secundare, opinia cardiologului în boala cronică de rinichi, managementul bolii renale diabetice sunt câteva dintre temele abordate.

Cele 3 zile ale conferinței sunt fragmentate în sesiuni de comunicări și prezentări interactive  de cazuri  din experiența clinică curentă.

Conferința este girată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara împreună cu  Spitalul Clinic Județean de Urgență” Pius Brînzeu” și  are loc în spațiul organizat de  Hotelul „Lido”  din Timișoara, cu un program agreat  între orele 8.00 și 19.00.

„Apreciem participarea colegilor și organizăm cu bucurie astfel de intâlniri deoarece beneficiarul  lucrărilor de cercetare și de analiză din practica clinică medicală,  este pacientul. Afecțiunea sa  poate fi și este tratată interdisciplinar deoarece multe dintre efectele bolii sunt  resimțite și de alte organe din corp. Vrem să găsim căi potrivite de tratament și o modalitate de prevenție medicală,  ușor de comunicat pacientului”, declară prof.univ.dr. Adalbert Schiller, șeful clinicii de Nefrologie din SCJUPBT.

http://www.boaladerinichi.ro/nefrocardia_2022.html


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*