Administrație

Autoritățile încep marcarea tuturor imobilelor în care se regăsește un adăpost civil

Autoritățile încep marcarea tuturor imobilelor în care se regăsește un adăpost civil

Primăria Timișoara începe marcarea tuturor imobilelor în care se regăsește un adăpost civil, folosibil în situații de urgență. Activitatea va fi realizată de voluntarii de la Salvo, cu sprijinul reprezentanților Biroului Situații de Urgență din Primăria Timișoara.
Potrivit viceprimarului Timișoarei, Cosmin Tabără, marcarea acestor adăposturi civile este obligatorie.

Timișoara beneficiază de 92 de adăposturi publice de protecție civilă. Multe sunt într-o stare foarte proastă, dar există și câteva într-o stare foarte bună.

“După 1989, nimeni nu a mai fost interesat pentru a asigura funcționarea acestora. Nu s-a îngrijit nimeni de ele, exceptând unele asociații de proprietari responsabile, cărora le și mulțumesc. Marcarea acestor adăposturi civile este obligatorie. Până nu de mult, această identificare se făcea cu un A încadrat într-un cerc, semn care, din păcate, nu se mai regăsește. Indiferența a spălat și ultimele urme ale acestora..

Prin noile reglementări, triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu este semnul care definește locul unde există adăpost civil.
În colțul din dreapta sus există un semn QR care, odată accesat prin intermediul camerei foto a unui telefon smart, indică locația tuturor adăposturilor civile din oraș.

 Spuneam la început de an că situația juridică a celor 92 adăposturi civile aflate în “proprietatea PMT” este una dezastruoasă, doar unul fiind intabulat. Am dispus imediat începerea procedurilor pentru intabularea lor, 50 dintre ele fiind rezolvabile în perioada imediat următoare.

Astăzi, am primit extrasele CF de la primele două astfel de adăposturi având înscriere în CF. Procesul de intabulare continuă. Am solicitat și linie bugetară pentru readucerea lor la starea de funcționare și de a putea garanta siguranța cetățenilor la nevoie, iar după intabulare voi susține această investiție. Nu renunțăm nici la reglementarea juridică a celorlalte adăposturi, care în cursul anului viitor sper să fie soluționată”, a precizat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*