Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor rutieri arădeni, în weekend

Acțiuni ale polițiștilor rutieri arădeni, în weekend

Polițiștii arădeni au desfășurat, și la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni, pentru depistarea și sancționarea celor care conduc vehicule, fiind sub influența alcoolului și drogurilor.

Astfel, a fost depistat un bărbat de 57 de ani, din Gurahonț, în timp ce conducea un autoturism în orașul Sebiș. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,77 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Cu o îmbibație alcoolică de 0,76 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat, în noaptea de 20/21 noiembrie a.c., un bărbat de 53 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 7, în localitatea Vladimirescu.

În seara zilei de 20 noiembrie a.c., o femeie de 39 de ani a fost implicată într-un eveniment rutier fără victime, în parcarea unei stații peco din municipiu. Testarea acesteia cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,48 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, în toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, conducătorii auto fiind cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicate 288 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 129.000 lei, dintre care 117 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*