Administrație

Licitația pentru execuția lotului II din DJ 691, lansată. Contractul este estimat la 75 de milioane de lei

Licitația pentru execuția lotului II din DJ 691, lansată. Contractul este estimat la 75 de milioane de lei

Consiliul Județean a lansat licitația pentru execuția lărgirii la patru benzi a drumului județean 691, pe tronsonul cuprins între benzinăria Socar și A1.

Documentația este disponibilă pe SEAP. Vor fi efectuate lucrări de extindere a drumului la patru benzi, optimizare a racordului la autostradă, cât și de iluminare a sensurilor giratorii și automatizare a trecerii la nivel cu calea ferată. Ofertele pot fi depuse până la data de 28 decembrie 2022. Valoarea contractului este estimată la 75 de milioane de lei.

Se estimează că lucrările vor putea începe în luna martie a anului viitor. Conform proiectului tehnic actualizat, lucrarea ar trebui încheiată în cel mult 6 luni.

În total, investiția pentru acest tronson se ridica la 81 de milioane de lei, din care aproximativ 6 milioane au fost deja plătite. Din cele 75 de milioane necesare, o parte reprezintă cheltuieli rezultate din lucrări suplimentare prevăzute în proiectul tehnic actualizat, considerate ca fiind necesare de către specialiștii contractați de administrația județeană. Acestea vor fi asigurate din bugetul județului.

Prin proiectul tehnic s-a prevăzut un strat de asfalt suplimentar (strat de bază din anrobat bituminos de 8,0 cm grosime), necesar pentru asigurarea capacității portante a sistemului rutier, având în vedere valorile de trafic care au crescut considerabil. De asemenea, sensurile giratorii vor fi iluminate, iar trecerea la nivel cu calea ferată va fi automatizată.

Trebuie spus că, în baza OUG 64/2022, se preconizează suplimentarea valorii eligibile a proiectului cu aproximativ 27 de milioane de lei, procedura fiind în curs de aprobare.

Consiliul Județean Timiș a aprobat în 26 octombrie, în unanimitate, proiectul tehnic actualizat, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a lotului II, situat pe raza comunelor Dumbrăvița și Giarmata.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*