Educație

Conferințe, proiecții de film, evenimente culturale la Universitatea de Vest din Timișoara

Conferințe, proiecții de film, evenimente culturale la Universitatea de Vest din Timișoara

Urmează încă o săptămână bogată în evenimente culturale marca Universitatea de Vest din Timișoara.

Marți, de la ora 18:00, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, Daniel Funeriu ne invită la dialog și reflecție pe tema: „Himere în educație” – în cadrul seriei de conferințe dedicate popularizării științei „Conectați la Viitor”. Conferința va fi moderată de Mădălin Bunoiu.

Miercuri, luăm o „Pauză de Film” și vizionăm documentarul „Acasă”, care urmărește viața a nouă copii și a părinților lor care au trăit în armonie cu natura în sălbăticia Deltei Bucureștiului timp de 20 de ani, până când sunt alungați și forțați să se adapteze la viața din marele oraș. Filmul va fi urmat de un dialog cu Radu Ciorniciuc, câștigător al premiului Gopo pentru debut regizoral în 2021. Discuția va fi moderată de Adina Baya.

Pe lângă conferințe, avem ocazia de a vizita locații cheie ale orașului în tururi ghidate, organizate de Facultatea de Arte și Design, alături de specialiști în patrimoniu precum: Brîndușa Havași, Alexandra Keller și Cornel Farcaș. Înscrierile se realizează în limita a 25 de locuri disponibile la numărul de telefon 0256.592.911 sau printr-un e-mail cu numele, un număr de telefon de contact și data turului la secretariat.arte@e-uvt.ro. Participarea la tur este gratuită.

Pe lângă tururile ghidate, Facultatea de Arte și Design vă invită la vernisajul Expoziției-concurs de fotografie ”Patrimoniul de aproape” (16 noiembrie, ora 13) și simpozionul internațional ”Cultural Heritage and Innovation in Contemporary Society” (17-18 noiembrie, cu începere la ora 9.00). Ambele evenimente se vor desfășura în Galeria Mansarda.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: La Universitatea de Vest din Timișoara, încercăm să celebrăm cunoașterea sub toate formele ei. În această săptămână, avem evenimente dedicate atât iubitorilor de știință, cât și celor de arhitectură și cinematografie. Vom discuta cu domnul Funeriu despre educație și despre bune practici pe care le putem pune în aplicare în dorința noastră de a crea un mediu universitar în care tânăra generație să exceleze. În același timp, tururile ghidate sunt un prilej nemaipomenit de a explora frumosul nostru oraș, alături de experți și alți pasionați. Vă așteptăm!

Evenimentele fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*