Eveniment

Cluburile și barurile din Lugoj verificate de polițiști

Cluburile și barurile din Lugoj verificate de polițiști

Polițiștii Municipiului Lugoj împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş, au desfășurat o acțiune cu efective mărite în municipiul Lugoj, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor comise cu violență în zona barurilor/cluburilor, consumului ilicit de droguri, asigurării unui climat de ordine şi siguranță publică în zonele cu risc criminogen, precum şi pentru întărirea climatului de siguranţă rutieră.

Acțiunea a avut loc noaptea trecută, în intervalul orar 22:00 – 04:00.

Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane, controlate 12 societăți comerciale și 40 de autovehicule și au fost efectuate 20 de testări cu aparatul etilotest.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totala de 28.535 de lei.

Din acestea, 13 sancțiuni, în valoare de 3.335 de lei, au fost aplicate conform O.U.G nr. 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere și 7 sancțiuni, în valoare de 5.500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni, în valoare de 15.200 de lei, pentru consumul de tutun în locuri nedestinate acestei activități, conform Legii nr. 349/2002, privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și 1 sancțiune, în valoare de 4.000 de lei, conform O.U.G. nr. 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 1 permis de conducere (pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului) și au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, față de o societate comercială, situată pe strada Nicolae Bălcescu din municipiu, s-a dispus măsura complementară a suspendării activității pentru o perioadă de 30 de zile, pentru vânzarea în mod repetat de băuturi alcoolice minorilor.

De asemenea, au fost controlați 6 agenți de pază, nefiind constatate nereguli.

Exemple:

În data de 29.10.2022, în jurul orei 23:46, pe strada Piața Victoriei din municipiul Lugoj a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de *0,51 mg/l* alcool pur in aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă la *cannabis*.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de _conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

În data de 30.10.2022, în jurul orei 04:30, pe strada Caransebeșului din municipiul Lugoj a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 20 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de *0,75 mg/l* alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*