Social

25 Octombrie, Ziua Armatei României

25 Octombrie, Ziua Armatei României

Brigada 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL”, organizează, marți 25 octombrie, ora 10.00, ceremonial militar și religios la Monumentul Ostașului Necunoscut, situat în Parcul Central „Anton von Scudier”din Timișoara, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României.

La această activitate sunt invitați să participe veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autoritățile publice județene și locale, elevi și studenți, reprezentanți ai mass-media, membrii comunității locale.

25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire națională, ziua când Armata Română și-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 Octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care țara își sărbătorește Armata și pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul și jertfele prin care, de-a lungul vremii, oștirea noastră și-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-și misiunea nobilă de  a apăra unitatea națională și integritatea teritorială a statului român.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*