Cultură

Conferințele de la Timișoara: „Ispitele puterii. De la Iulius Cezar la Marc Aureliu”. Invitați: Adrian Papahagi, Mihail Neamțu, Claudiu T. Arieșan

Conferințele de la Timișoara: „Ispitele puterii. De la Iulius Cezar la Marc Aureliu”. Invitați: Adrian Papahagi, Mihail Neamțu, Claudiu T. Arieșan

Clubul Marile Cărți, Consiliul Județean Timiș și Biblioteca Județeană „Sorin Titel” au plăcerea de a vă invita la un eveniment cultural deosebit.

Adrian Papahagi, Mihail Neamțu și Claudiu T. Arieșan vor conduce timișenii într-un periplu reflexiv, plasat sub genericul „Ispitele Puterii. De la lulius Cezar la Marc Aureliu”. Acțiunea face parte din cadrul seriei Conferințele de la Timișoara, o pledoarie pentru lectură și un mesaj puternic de susținere a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Cu acest prilej, va fi lansată și cartea „Geneză și Înviere. Cum citim azi Biblia?”, de Adrian Papahagi și Mihail Neamțu.

Conferințele vor aborda un concept stilistic și retoric nou, „Stand-up Culture”, prin care publicul are parte de o experiență memorabilă, prelegerile și dialogurile invitaților fiind îmbinate cu muzică și arte plastice.

Conferința din 14 octombrie se va desfășura de la ora 18.30, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Invitați vor fi prof. univ. dr. Adrian Papahagi de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, scriitorul și filozoful Mihail Neamțu, inițiatorul Clubului Marile Cărți, și conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan, de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Participarea este gratuită. Pentru rezervarea unui loc, cei interesați sunt rugați să se înregistreze folosind formularul disponibil aici: https://marilecarti.ro/events/timisoara/.  Accesul se face pe baza invitației primite în urma înregistrării.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*