Administrație

Primăria Timișoara depune un nou proiect de cumpărare de mijloace de transport public nepoluante

Primăria Timișoara depune un nou proiect de cumpărare de mijloace de transport public nepoluante

Primăria Municipiului Timișoara va supune votului consilierilor locali un proiect de hotărâre care vizează modernizarea transportului public din oraș. Proiectul prevede achiziționarea de noi vehicule pentru flota de transport, respectiv 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie și 8 troleibuze cu motor electric. Suma solicitată de Timișoara este de circa 308,5 milioane de lei.

„Ținta noastră este ca în următorii ani să înlocuim vechea flotă de transport public cu vehicule nepoluante și să avem un transport public confortabil, modern și 100% verde. În această toamnă așteptăm primele autobuze electrice să ajungă la Timișoara în urma unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, avem în evaluare achiziția a 25 de troleibuze noi și acum depunem documentația tehnică pentru încă 55 de mijloace de transport public nepoluante. Doar modernizând transportul public putem să îmbunătățim circulația în Timișoara”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Finanțarea este de 259 milioane de lei, fonduri provenite prin PNRR, la care se adaugă 49 de milioane de lei pentru TVA, cheltuieli suportate din bugetul de stat. Distribuția per tip de vehicul este următoarea: 85,4 milioane de lei pentru autobuze, 199,2 milioane de lei pentru tramvaie și 23,9 milioane pentru troleibuze.

În primăvară, Primăria Timișoara a depus o cerere de finanțare pentru achiziția a 25 de troleibuze, care se află în evaluare.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*