Politic

Pirtea: Asigurarea căldurii, prima prioritate pentru iarnă și testul de anduranță al administrației locale

Pirtea: Asigurarea căldurii, prima prioritate pentru iarnă și testul de anduranță al administrației locale

„Timișorenii așteaptă servicii de calitate în asigurarea căldurii în spațiile de locuire, școlile, grădinițele și alte instituții publice, în această iarnă. La data de 4 octombrie 2022 a fost inițiat sezonul de încălzire 2022-2023 de către Colterm, dar se pare că segmentele de rețea cu probleme sunt destul de multe, ceea ce indică faptul că începe un nou sezon rece cu probleme deosebite. Poate că nu este prea târziu să spunem că asigurarea căldurii și a apei calde prin rețeaua Colterm reprezintă prima prioritate pentru iarnă și testul de anduranță al administrației locale”, arată  deputatul liberal de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

„Dincolo de asigurarea sistematică a aprovizionării stocurilor de cărbune și de gestionarea relațiilor de furnizare a gazului, este mai importantă decât oricând planificarea corectă și respectarea graficului de lucrări pentru închiderea tuturor lucrărilor la rețeaua timișoreană de furnizare a termiei. Este inevitabil ca temperaturile să scadă în timpul zilei, în timp ce temperaturile nocturne sunt deja scăzute, odată cu parcurgerea lunii octombrie, iar timișorenii nu-și mai doresc să treacă iar prin situația disperată a frigului din locuințe și școli, așa cum s-a întâmplat cu un an în urmă”, adaugă deputatul liberal.

„Nu este nimic imprevizibil, cu siguranță că tronsoanele cu probleme ale rețelei de furnizare a termiei din Timișoara sunt cunoscute specialiștilor Colterm. Tot ce trebuie să se întâmple este o bună planificare și implementare a intervențiilor ce mai sunt necesare pentru funcționalitatea întregii rețele, înainte ca iarna să-și intre în drepturi. Nu este deocamdată o situație la fel de disperată ca anul trecut, dar tocmai dificultățile de acum un an trebuie să oblige managementul tehnic al Colterm la o organizare ireproșabilă a lucrărilor de intervenție urgente, pentru intrarea în noul sezon rece, dar și executivul primăriei la o prioritizare lucidă a susținerii Colterm-ului”, conchide deputatul PNL Marilen Gabriel Pirtea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*