Administrație

Reabilitarea liniei duble de tramvai din Buziașului a ajuns la aproape 60%

Reabilitarea liniei duble de tramvai din Buziașului a ajuns la aproape 60%

Primăria Municipiului Timișoara a predat amplasamentul șantierului de pe Calea Stan Vidrighin în luna aprilie a acestui an.

În 6 luni, reabilitarea tramei stradale de pe Calea Stan Vidrighin, aflată în Zona Industrială Buziașului, a ajuns la un stadiu fizic de 60%, iar linia dublă de tramvai din axul bulevardului a fost realizată în procent de 32%. Acest lucru înseamnă atât montarea șinelor pe armături, cât și turnarea fundației și efectuare de reglaje preliminare.

Acest proiect de reabilitare a bulevardului include refacerea liniilor, a celor patru benzi de circulație auto, piste de bicicletă, amenajarea de spații verzi și iluminat public. Proiectul de reabilitare a bulevardului este corelat cu proiectul de reabilitare a rețelei de apă-canal al Aquatim, care a avansat, de asemenea, într-un ritm foarte bun. Astăzi, echipele Aquatim vor pune în operare tronsonul de rețea care a fost reabilitat.

„Eliminăm avariile din rețeaua de apă care tocmai a fost schimbată și refacem infrastructura din această zonă industrială, pentru ca noile tramvaie să poată circula și aici.

Zona Buziașului a fost neglijată la capitolul investiții în infrastructură, chiar dacă este una dintre cele mai frecventate zone din oraș, unde zeci de mii de timișoreni merg la muncă. Vrem ca această investiție să stimuleze zona și să reducă poluarea produsă de vehicule”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În total, sunt în curs de reabilitare 1,81 km linie cale dublă tramvai; 30 mii de mp de carosabil; peste 7 mii de mp de trotuare; peste 5 mii de mp de piste pentru biciclete; aproape 13 mii de mp de spațiu verde; 10 stații tramvai.

Valoarea investiției este de aproximativ 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 30 de luni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*