Administrație

Negociere pentru un schimb de terenuri între Primăria Timișoara și Politehnica

Negociere pentru un schimb de terenuri între Primăria Timișoara și Politehnica

Un nou proiect de hotărâre pentru clarificarea și reglementarea situației juridice a patrimoniului Timișoarei va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Timișoara și se referă la împuternicirea Comisiei de negociere cu terții a consiliului local pentru  efectuarea unui schimb de terenuri între Universitatea Politehnica și Municipiul Timișoara.

Universitatea Politehnica Timișoara a propus Primăriei Timișoara un schimb de terenuri, pentru reglementarea situației juridice a unui teren cu o clădire din Parcul Rozelor, proprietate a universității, dar folosită de SC Horticultura SA. Camera de Conturi Timiș ceruse reglementarea situației juridice a clădirii respective.

Comisia de negociere de la nivel municipal va trebui să medieze schimbul de terenuri între proprietatea Politehnicii, în suprafață de 2336 mp din Parcul Rozelor (spl. Spiru Haret) și  un teren al primăriei, de aceeași mărime, pe care se află și o parte din clădirea Facultății de Electrotehnică și care este aferent parcării din fața acestei facultăți de pe bd. Vasile Pârvan. Dacă se va realiza schimbul, vor fi unificate loturile care acum aparțin primăriei și sunt aferente parcării și Facultății de Electrotehnică, în suprafață totală de  2336 mp.

Schimbul ar permite delimitarea și clarificarea juridică a patrimoniului celor două instituții, precum și al Horticulturii, societate a consiliului local. Totodată, s-ar oferi posibilitatea atât primăriei, cât și universității de a realiza noi investiții  în cele două zone, noile achiziții întregind astfel patrimoniul fiecăreia.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*