Social

Petiție online pentru eliberarea medicului Marian Gașpar

Petiție online pentru eliberarea medicului Marian Gașpar

A apărut o petiție online prin care se cere eliberarea medicului cardiolog Marian Gașpar.

Inițiatorii acesteia doresc ca medicul să fie cercetat în stare de libertate pentru a salva în continuare vieți. Până acum, petiția a fost semnată de peste 470 de persoane.

Un pacient de 16 ani a fost lăsat pe masa de operație astăzi. Singur.

Un pacient de 24 de ani, la început de carieră, a aflat că nu mai poate fi operat mâine, așa cum aștepta de câteva luni.

Asa arată situația acum în partea de vest a țării: Dl. Prof. dr.  Marian Gașpar a fost arestat preventiv și zeci de oameni sunt privați de accesul la servicii medicale cardiovasculare de top, cel putin pentru următoarele 30 de zile. Dacă profesorul Marian Gaspar este cercetat în stare de libertate, zeci de vieți pot fi salvate, dânsul putând să își exercite profesia.

Dar nu aceasta a fost decizia procurorilor din Timiș. S-a dispus reținerea preventivă de către magistrați timp de 30 de zile. A fost acuzat de luare de mită, însă până la începerea procesului, acesta putea fi cercetat în stare de libertate și lăsat să continue să își exercite profesia.

Nu dorim să minimalizăm activitatea echipei medicale din secția Chirurgie cardiacă; împreună s-au pregătit, au operat și au creat imaginea Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, au tinut ani la rând prima pagină a ziarelor și știrilor din televiziunile locale și naționale cu intervenții chirurgicale inovatoare și evenimente stiințifice.

După ani de eforturi, au reușit deschiderea secției de chirurgie cardiacă pentru copii.

Zeci de vieți pot fi salvate în următoarele 30 de zile.

E în puterea fiecăruia dintre noi să îl susținem  pe dl. Prof.dr. Gașpar pentru salvarea vieților pacienților: semnați acum această petiție și distribuiti-o, dacă ați interacționat voi sau un apropiat de-al vostru cu dânsul!

Ajutați-ne sa îl eliberam pe dl. dr Gașpar acum, până nu e prea târziu pentru unii dintre noi!

Lăsați-l să facă ce știe cel mai bine: să salveze vieți!”, scrie în petiție.

Reamintim, medicul de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Marian Gașpar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită. Conform procurorilor, acesta a luat mită de șase ori într-o săptămână, sumele fiind cuprinse între 100 și 2000 de euro, de la pacienți sau aparținători pentru operații.


10 Comentarii

 1. Negrisanu Gabriela

  Rugam justiția sa nu fie oarba ,prejudiciu adus de retinerea prof.M Gașpar 30 de zile este imens multe vieți se pot pierde ,o intervenție pe cord este pregătită de echipa chirurgicala din timp.Se bulversează totul Va asumați pierderea de vieți omenești Este dl profesor un pericol social ?

  • Mihai Negrisanu

   Sunt îng.Mihail Negrisanu, pensionar Am fost operat de prof.Gaspar în 2012 pe cord deschis mi-a schimbat 2 valve.Am supraviețuit datorita intervenției încă 10 ani sa ma bucur de copii sa- mi vad cei patru nepoti cum cresc Aceasta personalitate medicala nu trebuie reținut ca orice individ periculos ,lasati-l sa opereze și judecati- l în libertate supravegheata Sunt pacienti care așteaptă sa le redea sănătatea!!

 2. Mihail Negrisanu

  Sunt îng.Mihai Negrisanu am fost operat acum 10 ani pe cord deschis,mi-a schimbat 2 valve și implicit calitatea vieții Mi-a dat ani vieții incit m-am văzut copiii maturizindu-se și pe cei 4 nepoti Prof Gașpar a fost chirurgulcare mi-a ținut inima în mâinile sale …și ea repornit ,a doua zi la Ati ,conștient asistenta care m-a vegheat toată noaptea m-a hrănit apoi cu un iaurt Aceasta personalitate medicala și echipa lui nu trebuie anihilata Judecati-lin libertate ,lasati-l sa opereze nu este un infractor periculos ,,

 3. Petrin Sarboliub Roman

  Un om deosebit . Am fost operat de el . Consider că ar trebui eliberat , lăsat să își facă meseria și eventual judecat în libertate . Asta după ce rezolvați corupția politică . Nu vă bateți joc de oameni care au făcut cite ceva pt semeni lor

 4. Grosu Laurentiu

  Da, trbuie eliberat pt a si putea desfasura activitatea, dar cu conditia sa nu mai fie lasat, singur, sa “negocieze”cu pacientii ….
  Faptele sale, din afara profesiei, sunt rusinoase si dezonoreaza profesia de medic …. 😔

 5. AdevarulDoare

  La pușcărie cu spagarii și corupții! Pana nu ii baga după gratii pe toți, nu o sa se vindece tara asta…

 6. Tincău SiminaDorica

  Vă rog eliberaț pe prof Gașpar,a salvat multe vieți…Nu îi luați practica de zeci de ani,experiența! Chirurgi pe cord deschis nu se găsesc la orice colț Sunt operată de 4ani!🙏🙏🙏Lasați spexialiștii să practice,îsi pierd dexteritate a…Despre pedeapsă nu comentez!

 7. Ioan cortusan

  HOȚII și criminali sant judecați În libertate acest om poate a greșit nu-l cunosc dar ce La adus În asemenea situație decât sistemul medical bazat pe relații și pe icompetenta prea ați cusut cu ață alba dl procurori

 8. Consider ca ar trebui lăsat sa profeseze, sa salveze în continuare vieți. Hoți, violatori și criminali se jude a în libertate de ce aceasta prigoană după oamenii valoroși a salvat mii de vieți! Dacă se susține ca în fiecare zi a beneficiat de șpagă înseamnă că a fost un scenariu bine pus la punct pentru afi maxim afundat! Nu sunt de acord cu șpagă este condamnabil dar poate fi cercetat și judecat sub control și lăsat da opereze! Există păreri și păreri! Și mulți oameni salvați care îi poartă un deosebit respect!

 9. CERNESCU SOFIA

  lăsați l în libertate –politicienii care cărau banii cu sacoșele nu sunt închiși –lăsați chirurgul GAȘPAR SA ȘI FACĂ Meseria sunt ATITIA pacienti care așteaptă sa fie

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*