Administrație

Sorin Ionescu, subprefect al iudețului Timiș: „Zece localități din Timiș se pregătesc pentru împădurire“

Sorin Ionescu, subprefect al iudețului Timiș: „Zece localități din Timiș se pregătesc pentru împădurire“

Primăriile a două orașe, Gătaia și Ciacova, și a opt comune, Biled, Cărpiniș, Cenad, Checea, Comloșu Mare, Gottlob, Peciu Nou, Periam, au identificat posibile terenuri disponibile care s-ar putea transforma în perdele forestiere de protecție în județul Timiș.

Primari și reprezentanți ai celor 10 UAT-uri împreună cu reprezentanții instituțiilor care au atribuții în vederea obținerii avizelor necesare au participat la întâlnirea de lucru a membrilor Comisiei pentru identificarea, delimitarea și constituirea perimetrelor de ameliorare la nivelul localităților din județul Timiș și a membrilor Comandamentul judeţean de analiză a realizării programului anual de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie, desfășurată la primăria orașului Gătaia. Instituțiile participante au fost: Garda Forestieră Timișoara, Agentia pentru Protectia Mediului Timis, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timiș, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Direcția Agricolă Timiș, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș, Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Timișoara, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Timișoara.

“În cadrul ședinței a fost prezentată schema de ajutor de stat „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” care se aplică în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2022 pentru aprobarea măsurilor necesare realizării campaniei naționale de împădurire și reîmpădurire prevăzute în Planul național de redresare și reziliență și prevede acordarea de ajutoare pentru împădurire în cadrul PNRR. Obiectivul schemei îl reprezintă crearea de noi suprafețe împădurite. Beneficiar al schemei poate fi orice deținător public și privat de teren pretabil pentru împădurire, indiferent de mărime, precum și formele asociative ale acestora. Este important să se cunoască faptul că orice persoană fizică, deținătoare a unui teren ce îndeplinește condițiile prevăzute în lege, poate opta pentru împădurire. Încurajez toate persoanele fizice și juridice care dețin terenuri, care se încadrează și care doresc să ia parte la acest proces de împădurire”, a precizat Sorin Ionescu, subprefectul județului Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*