Administrație

A fost inaugurat cel mai modern dispensar medical din Timiș / VIDEO

A fost inaugurat cel mai modern dispensar medical din Timiș / VIDEO
Adora Beauty

Cel mai modern dispensar din Timiș a fost inaugurat vineri la Dudeștii Vechi.

Potrivit autorităților locale, dispensarul medical uman are 6 cabinete, iar tot în cadrul acestei clădiri funcționează și o farmacie modernă. Se vor face consultații gratuite și cu taxă, la specializări precum  Ginecologie, Endocrinologie, Ortopedie, Urologie, Diabetologie.

Suprafaţa terenului este de circa 1.072 mp, iar suprafaţa clădirii 432 mp, din care pentru sănătate 334,97 mp.

Investiția se ridică la 500 mii de euro cu tot cu dotări. “Ne bucurăm să deschidem un obiectiv la care noi ținem foarte mult. Am investit foarte multă energie pentru a-l face funcțional. E o investiție pe PNDL, deci iată că și pe PNDL se pot face lucruri utile și frumoase. Într-adevăr, un obiectiv care ajută comunitatea locală. Noi am ascultat mult de nevoile comunității locale și este un proiect central. Considerăm că sănătatea și educația sunt pilonii de dezvoltare ai comunității locale”, a precizat primarul comunei Dudeștii Vechi, Bono Cucalan.

Astfel, zona de farmacie umană este prevăzută cu 3 căi de acces pentru fluxuri separate de aprovizionare, acces angajati și acces clienți. Funcțional, are următoarele categorii de spații: Spațiul pentru deservire clienți – spațiul de vânzare; Zona de depozitare/receptură/laborator farmaceutic – hol și depozit medicamente; Zona angajaților – hol, vestiar și grup sanitar.

Funcțional, dispensarul medical are următoarele categorii de spații: holul principal cu zona de triaj pacienți (pentru recepție/așteptare); 4 cabinete de consultații de specialitate, distinct pe domenii: pediatrie, ginecologie, neurologie, consultații generale; 2 săli de tratamente pentru cele 4 cabinete – o sala de pediatrie și una generală; grupuri sanitare pentru pacienți; spațiu de arhivare, oficiul, sterilizare și laborator de recoltare sânge; zona angajaților – hol, vestiar cu dușuri, grup sanitar

La inaugurare au participat Alina Gorghiu, președintele Senatului României, Alin Nica, președintele CJ Timiș, Marilen Pirtea, deputat și rector al Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, și dr. Ahmed Abbu Awwad, managerul Centrului Medical Orthopedics.

Investiția a fost făcută prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) și de la bugetul local.

VIDEO aici:

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*