Sănătate

Timișoara va avea un hub medical, concept total nou și foarte util zonei de vest

Timișoara va avea un hub medical, concept total nou și foarte util zonei de vest

Reprezentanți de la Banca Mondială și Ministerul Sănătății au vizitat, joi, Spitalul Clinic Județean Timișoara și vor da undă verde construcției unei noi clădiri necesară segmentului de sănătate timișorean.

Ei au evaluat modalitatea de realizare a Proiectului de construcție a Centrului de Mari Arși ce va fi interconectat cu clădirea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

Conceptul a fost lansat în 2016 de către prof. dr. Dorel Săndesc, în 2019 a fost aprobat proiectul în sine, iar Ministerul Sănătății l-a considerat prioritar pe lista investițiilor naționale în sănătate.

Joi, Banca Mondiala și Ministerul Sănătății, prin reprezentanții lor, au văzut spații ale SCJUT și împreună cu echipa ministrului Alexandru Rafila vor urgenta întregul set de proceduri pentru ca cel târziu în toamna acestui an Timișoara și întreg vestul țării să beneficieze de un hub medical cu relocarea mai multor secții și compartimente ale spitalului, UPU – SMURD, Centrul de Arși si Bloc operator cu 25 de Sali de operații.

Oaspeții au comparat munca medicilor din SCJUT cu cea a colegilor din Occident, au apreciat dotările și aparatura spitalului și au considerat oportună o astfel de investiție.

Echipa ministrului Rafila s-a implicat în derularea procedurilor iar șeful Unității Proiectului Băncii Mondiale din cadrul MS a pregătit toată documentația necesară și a accelerat demersul pentru ca la Timișoara să fie realizată cât mai rapid construcția. În prezent proiectul se află în etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru execuția lucrărilor de construcție.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*