Eveniment

Razie a Poliției în Timiș, peste 150 de șoferi amendați

Razie a Poliției în Timiș, peste 150 de șoferi amendați
Adora Beauty

În data de 3 iulie, în intervalul orar 14:30-21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Buziaș împreună cu cei ai Poliției Municipiului Lugoj au desfașurat o acțiune în orașul Buziaș și în localitățile Bacova, Silagiu, Sinersig și Nitchidorf, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră,  prevenirii activităților infracționale, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.385 de lei, pentru nerespectarea prevederilor rutiere, iar 4 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 1.200 de lei.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost constatate două infrcțiuni la regimul rutier (conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului).

„Recomandăm conducătorii auto să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Polițiștii vor acționa și în zilele următoare pentru prevenirea evenimentelor negative”, transmite IPJ Timiș.

În data de 3 iulie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Buziaș au oprit pentru control pe DJ 592B un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 68 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

De asemenea, în perioada 30.06-01.07.2022, polițiștii rutieri au acționat în județul Timiș pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii de trotinete electrice.

Astfel în cele 2 zile au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.770 de lei, conform OUG 195/2002R, conducătorilor de trotinete electrice pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin în calitate de participanți la trafic.

Principalele nereguli constatate se referă la deplasarea acestora pe trotuar, în afara pistelor pentru bicicliști, traversarea unei intersecții pe culoarea roșie a semaforului electric, neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, precum și nerespectarea obligației de a coborî de pe trotinetă în momentul traversării pe marcajul pietonal.

Politistii rutieri vor continua și în perioada următoare sa desfășoare acțiuni pentru reducerea riscului rutier în rândul acestei categorii vulnerabile de participanți la trafic.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*