Social

Se instalează semnalizarea costieră pe canalul navigabil Bega

Se instalează semnalizarea costieră pe canalul navigabil Bega
Adora Beauty

Adminstrația Canalului Navigabil Bega – R.A. Timiș anunță că au fost demarate, în cursul acestei luni, procedurile de achiziție publică a semnalizării costiere, fiind lansată și atribuită licitația, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

În conformitate cu prevederile Art. 11 din Ordonanța nr. 22/1999 privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparţinând domeniului public, precum şi desfăşurarea activităţilor de transport naval în porturi şi pe căile navigabile interioare, cu modificările și completările ulterioare, semnalizarea costieră necesară desfăşurării navigaţiei în condiţii de siguranţă va fi instalată în zona de siguranță a canalului navigabil Bega, începând cu luna iunie”, precizează directorul general al Regiei Autonome „Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș, Ioan Mateescu.

Astfel, vor fi instalate marcaje kilometrice de la Uzina Hidroelectrică Timișoara până la granița cu Republica Serbia, în vederea creșterii siguranței navigației, în acest fel fiind foarte apropiată data reluării navigației spre țara vecină, în scop comercial și de agrement. În perioada următoare, vor fi instalate 268 de semnale costiere, care vor semnaliza poziția șenalului navigabil în raport cu malurile Canalului Bega. După instalare, indicatoarele vor servi drept puncte de reper pentru conducătorii ambarcațiunilor pe Bega, pentru ca traficul naval să se desfășoare în siguranță.

Implementarea sistemului de semnalizare costieră va contribui la fluidizarea traficului naval și va conduce la siguranța navigației pe tronsonul navigabil al Canalului Bega.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*