Cultură

Cel mai premiat film european din 2021, în proiecţie specială la Timişoara

Cel mai premiat film european din 2021, în proiecţie specială la Timişoara
Adora Beauty

Cel mai premiat film european al anului trecut, „Quo Vadis, Aida?”, realizat de regizoarea bosniacă Jasmila Zbanic, va putea fi văzut miercuri, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Timişoara, în cadrul unei proiecţii speciale organizate de Asociaţia Pelicula Culturală înaintea celei de-a noua ediţii a Festivalului Ceau, Cinema!

Filmul, descris de presa internaţională drept o dramă răscolitoare, spune povestea Aidei, translator al ONU la Srebrenica în momentul în care armata sârbă preia controlul asupra oraşului. Familia ei, la fel ca alţi mii de oameni, caută adăpost într-o tabără ONU. Aida, copleșită de durerea de mamă și soție, încearcă să se folosească de poziția sa de translator, având acces la informații cruciale, pentru a-și pune familia pe listele ONU.

„Quo Vadis, Aida?” a avut premiera mondială în competiţia ediţiei din 2020 a prestigiosului Festival de la Veneţia, iar anul trecut a primit o nominalizare la Premiile Oscar, la categoria film internaţional, şi trei trofee la Premiile Academiei Europene de Film, pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cea mai bună actriţă (Jasna Djuricic).

Filmul este o co-producţie între Bosnia-Herţegovina, România, Norvegia, Olanda, Austria, Franţa, Germania, Polonia şi Turcia. “Quo Vadis, Aida?” este distribuit în România de Independența Film.

Biletele pot fi cumpărate online, de pe www.iabilet.ro sau fizic, de la Cinema Victoria, înaintea proiecţiei.

Evenimentul continuă seria de proiecții speciale pe care asociaţiile Pelicula Culturală şi Marele Ecran le organizează, începând din martie, în pregătirea ediţiei a noua a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

Mai multe detalii despre festival se găsesc pe site-ul ceaucinema.ro, precum şi pe paginile de Facebook şi Instagram.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală şi Asociaţia Marele Ecran.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*