Sănătate

Deținuții, consultați de medici de la patru spitale din Timișoara

Deținuții, consultați de medici de la patru spitale din Timișoara

Timp de trei zile, (15, 16 și 17 iunie), medici ATI ai Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brinzeu” consultă persoanele  aflate în detenție în  Penitenciarul  Timișoara.

Echipa de medici e amplă. Alături de specialiștii  ATI – SCJUT s-au alăturat cei din Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul Clinic  Municipal  de Urgență si Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș.

Împreună, au pus la punct un program de consult multidisciplinar pe Cardiologie, ORL, Neurologie, Ortopedie, Urologie, Pneumoftiziologie și Endocrinologie, program aplicat  cu intenția de a determina afecțiuni aflate în stadiu incipient  și de a face recomandări ferme de tratament pentru afecțiuni considerate cu risc.

Cei 16 medici merg în penitenciar cu aparatură necesară monitorizării funcțiilor vitale.  În prima zi au fost consultate 70 de persoane.  Investigațiile complexe sunt menite a securiza, din punct de vedere medical, și relaționarea deținuților cu vizitatorii lor și cu  personalul  penitenciarului.

„Secția de terapie intensivă își deplasează oameni și aparatură în consult pe teren. Este o practică medicală apreciată și cu beneficii, mai cu seamă în segmentele sociale unde patologia regăsită poate fi  riscantă. ATI va fi prezent și în Ambulatoriul integrat al spitalului, iar intenția noastră este de a extinde  prezența medicilor specialiști din toate secțiile, în Ambulatoriul SCJUT, spre beneficiul populației“, declară managerul SCJUT, dr. Sorin Barac.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*